Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

dobrze zrobiłem?

WielkiBananPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrze zrobiłem?

Mam taki problem, ponieważ stanałem w obronie jakiegoś słabego gościa, którego każdy gnębi w gimnazjum i w pewien dzień zaczął go popychać jeden typ 2 lata starszy ode mnie. Ja do niego: "co mu robisz? w słabszych się zaczynasz?" on na to "masz coś do mnie?" wtedy uderzyłem go dwa razy w twarz.

Teraz ten gościu chce cały czas ze mną solo a ja się bić nie lubię. Robię to wtedy gdy muszę ;/

Opublikowano

źle zrobiłeś xD po co bronić jakiegoś frajera, to nie film że zostaniesz super bohaterem i będą laski się na Ciebie rzucać, lepiej prawilnego ziomka swojego kolege obronić niż jakiegoś lamusa który i tak już był, jest i będzie popychadłem, albo jakbyś dziewczyne obronił..... widocznie zaczales do jakiegos debila, tez nie przepadam za bójkami i jak już to ktoś dostanie porządnie w mordke i sie konczy, a solówki to były modne w podstawowce/ na poczatku gimbazy, nie przemowisz mu do rozsadku, mozesz najwyzej poskarzyc sie mamusi albo nauczycielom w szkole ale i tak bedziesz miał kose xD

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Weteran
Opublikowano

po co bronić jakiegoś frajera

Jesteś idiotą.

Nie bij się, odmawiaj, chyba, że będzie to ostateczność.

Ps. dobrze zrobiłeś.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

sam jesteś idiota..... serio.... po co bronić jakiegoś frajera który jest frajerem i popychadłem? jego własna indywidualna sprawa... to nie te czasy że to coś da.

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Ehh te pseudo koxy z gimbazy ... Ja tam też nie przepadam za bójkami w sumie nigdy się nie biłem i dobrze mi z tym :) Jeśli stanąłeś w obronie słabszego to brawo tylko że tak jak up , to nie film :) Żebyś bronił ładnej dziewczyny to co innego ale taka jest mentalność polaków i z tym nie wygrasz . Najważniejsze to żebyś się dalej z nim nie tłukł . A że tak zapytam co on zrobił jak dostał po ryju ? :P

A Zapominacz super sygna i pasuje do ciebie :D Hmm ukradnę ją dla siebie :D

Opublikowano

@ZapominamMaili z takim podejściem do życia, za kilkadziesiąt lat też będziesz popychadłem, nie martw się.

Co do tematu, bardzo dobrze zrobiłeś, postawa dość rzadko spotykana w tych czasach.

Opublikowano

sam jesteś idiota..... serio.... po co bronić jakiegoś frajera który jest frajerem i popychadłem? jego własna indywidualna sprawa... to nie te czasy że to coś da.

A gdyby ktoś cb tak napieprzał ciągle i nikt by nie zareagował ciekawe jak byś się czuł

@TOP

Moim zdaniem dobrze zrobiłeś ponieważ kozak skacze tylko do młodszych od siebie a co do tych solówek co chce z tobą to najprawdopodobniej nie masz jak uniknąć to pokaż mu że jesteś od niego silniejszy zadaj mu np 2 ciosy i możliwe że się wycofa.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Lepiej powiedzieć żeby się odwalił bo można potem mieć problemy . Zrobiłeś dobrze ale pamiętaj żebyś nie miał kłopotów przez takie sytuację .

Off Kurde człowieku ty to masz ciekawe życie . Czy jeszcze się z nami podzielisz na tym forum ? :D

Opublikowano

Przeszedłbyś nie zwracając uwagi na taką sytuacje - wszystko by było po staremu.

Przeszedłeś jednak i stanąłeś w obronie. Dobrze zrobiłeś.

Aczkolwiek konsekwencje muszą być i jeśli nawet nie lubisz się bić, musisz mu pokazać, że nie zaczął z lamusem. Stań do wyzwania. Jeśli nie chcesz dłuższej walki to na 'solówce' prostym wyceluj w nos. Odechce mu się dalej walczyć, jeśli poleje się krew. Ale jeśli nie chcesz się WCALE bić to po co to robiłeś ? Po co stanąłeś w obronie słabszego. Starszy koleś da mu spokój na tydzień i znów się za niego weźmie.

Ciekawi mnie także co potoczyło się dalej, po tych "strzałach", jak ktoś na górze napisał.

PS. Wybierz mądry wybór.

Weź nóż, scyzoryk. Jak będziesz przegrywał to wyjmij go i drachnij go tym nozem ...

Przytoczę sobie tu cytat:

"Lepiej przegrać z honorem - niż wygrać bez honoru"

Takich pomysłów jak @MAKJA nie używaj, bo zaczną się kolejne konsekwencje jak pisałem.

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

Co się potoczyło po 2 strzałach..
Za 1 on już jakoś tak ręke wystawiał przedemnie jakby go coś oślepiło a po 2 poszedł sobie i podobno płakał tak mi mówiono. Noi także po tych 2 strzałach powiedział, ze nie ma zamiaru sie ze mna bic a teraz mnie na solowki wyzywa.

Opublikowano

Tak jak LorZ lepiej się nie porywać na nie wiadomo co . Dobre nie zawsze idzie w parze z pożytecznym ... Musiałeś mu od razu po ryju walić jak się nie lubisz bić ? Troche nie łapie :)

Opublikowano

Przeszedłbyś nie zwracając uwagi na taką sytuacje - wszystko by było po staremu.

Przeszedłeś jednak i stanąłeś w obronie. Dobrze zrobiłeś.

Aczkolwiek konsekwencje muszą być i jeśli nawet nie lubisz się bić, musisz mu pokazać, że nie zaczął z lamusem. Stań do wyzwania. Jeśli nie chcesz dłuższej walki to na 'solówce' prostym wyceluj w nos. Odechce mu się dalej walczyć, jeśli poleje się krew. Ale jeśli nie chcesz się WCALE bić to po co to robiłeś ? Po co stanąłeś w obronie słabszego. Starszy koleś da mu spokój na tydzień i znów się za niego weźmie.

Ciekawi mnie także co potoczyło się dalej, po tych "strzałach", jak ktoś na górze napisał.

PS. Wybierz mądry wybór.

Przytoczę sobie tu cytat:

"Lepiej przegrać z honorem - niż wygrać bez honoru"o

Takich pomysłów jak @MAKJA nie używaj, bo zaczną się kolejne konsekwencje jak pisałem.

Jebać ten honor, w dzisiejszych czasach on jest nie przydatny. Zrób tak jak ja lepiej, jak będziesz przegrywać, weź noż i go drachnij

Weteran
Opublikowano

Takie pytanie się nasuwa jedno.. ile lat masz Ty, ile ten koleś co go obroniłeś i ile ten napinacz. Bo skoro piszesz, że się popłakał..

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Co się potoczyło po 2 strzałach..

Za 1 on już jakoś tak ręke wystawiał przedemnie jakby go coś oślepiło a po 2 poszedł sobie i podobno płakał tak mi mówiono. Noi także po tych 2 strzałach powiedział, ze nie ma zamiaru sie ze mna bic a teraz mnie na solowki wyzywa.

Pewnie presja kolegów, śmieją się z niego, że dwa lata młodszy mu zaje**ł. Jeśli na prawdę tak było to koleś zapewne ma gorszą psychikę niż ten "lamus" co go obroniłeś, czerpie pewność siebie z tego, że jest starszy i większy.. Wątpię, by nawet wyszedł na tą "solówę".

Takie

pytanie się nasuwa jedno.. ile lat masz Ty, ile ten koleś co go

obroniłeś i ile ten napinacz. Bo skoro piszesz, że się popłakał..

Na logikę autor ma 13-14 lat i jest w I gimnazjum, a napinacz 16 jeśli dwa lata starszy, czyli III gimnazjum.

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

mam go nożem jebnąć? z początku myślałem, że to do beki napisałeś. xD

nie jebnąć, bo byś go zabił, ale drachnąć. Ostrym kamieniem też możesz. Jakby to powiedział, że masz nóż, to sie wypieraj i powiedz, że w obronie go kamieniem ostrym jebłeś :D

Opublikowano

Kurde weź przestać z tym nożem :D . Niech się nie wkopuje chłopak . Jak ten napinacz się popłakał to myślę że to solówkę chce dla szpanu czy coś a jak się zgodzisz będziecoś w stylu " nie będe bił młodszych spierniczaj zasrańcu " ...

Opublikowano

mam go nożem jebnąć? z początku myślałem, że to do beki napisałeś. xD

Nie atakuj go niczym oprócz pięści bo będziesz miał przerąbane bardziej możesz np uderzyć jego głową w kraty lub coś w ten deseń jeżeli nie poskutkuje bicie go pięściami.

Mogłeś pogadać, nie musiałeś od razu zaczynać się bić z kolesiem, wyjaśnij całą sytuację. :D

Niestety w tych czasach normalnie nie da się pogadać :|

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Dobrze zrobiłeś. Nikt nie ma prawa nikogo poniżać ani się wywyższać. Takich idiotów trzeba karać. Jak coś będzie chciał to znowu mu napierdol.

albo napadnij go w 5 z kolegami po szkole pobijcie i na koniec powiedz, że teraz wie jak ten chłopak się czuł jak go gnębiłeś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...